Heemskerkse Ezelsoren

Wij van Wim Koelman Brood-Banket-Bonbons vonden in 2009 dat de aardbei, een typisch streekproduct, een eigen gebakje verdiende. Vroeger gingen alle Heemskerkse zomerkoninkjes per ezel naar de veiling in Beverwijk. ‘Ezels’ is nog steeds de bijnaam voor de inwoners van ons gezellige Noord-Hollandse duindorp. Het leek ons leuk om dit alles te combineren.

Maar hoe krijg je een ezel in een gebakje? De vorm van een ezelsoor namaken bleek de beste optie. Op 26 augustus werd het Heemskerkse Ezelsoor vol trots gepresenteerd aan de toenmalige Burgemeester. De delicatesse is gemaakt van zachte en luchtige cakebiscuit, gevuld met frisse aardbeienbavarois. Het oortje om te snoepen is afgedekt met amandelmarsepein en versierd met chocolade.

 Negen maanden later vierden we de geboorte van het mini-ezelsoor. Inmiddels is het Heemskerkse gebakje uitgegroeid tot een blijver en een publiekstrekker, met zelfs een eigen Facebook-pagina!

Tip: Op verzoek produceren we speciale ezelsoren, zoals voor een geboorte, een bedrijfsjubileum of in de kleur van uw (sport)club.

 

Ezelsoren