Onze historie

Apr 20 2022

Onze historie
Wim Koelman Brood-Banket-Bonbons bestaat sinds 1983 en werd opgericht door naamgever Wim Koelman. Hij leidde de bakkerswinkel samen met zijn vrouw Mary, eerst aan de Maerten van Heemskerckstraat en sinds 1993 aan het Burgemeester Nielenplein 24-28 in Heemskerk. In 1994 droeg Wim de dagelijkse leiding officieel over aan zoon Sjon Koelman en schoondochter Nicole, maar hij bleef bij de zaak betrokken. In 2017 hebben we helaas te vroeg afscheid moeten nemen van onze oprichter. Misschien zullen zijn kleinzonen het familiebedrijf later voortzetten.
Sinds 26 augustus 2009 zijn de banketbakkers van Koelman grondleggers van het Heemskerkse Ezelsoor, Heemskerks eigen gebakje. De eigenwijze delicatesse is een blijvend succes en iedereen mag ze graag trakteren. Er zijn ook varianten, zoals het mini-ezelsoor en het Ezelsoor XL en XXL. En soms zijn er specials, bijvoorbeeld rode oortjes voor Valentijnsdag. Heemskerkse Ezelsoren zijn zo beroemd, dat ze zelfs hun eigen Facebook pagina hebben, met honderden fans tot ver over de gemeentegrenzen.
Op 4 oktober 2010 heropende de banketbakkerij na een spectaculaire verbouwing. Dankzij het moderne interieur, exterieur en de bijpassende huisstijl, kan de stijlvolle winkel zich meten met de besten. De innovatie heeft zich niet beperkt tot het pand en het logo. Regelmatig verbeteren we bestaande lekkernijen en voegen we mooie producten toe aan ons brede assortiment. Daarbij focussen we altijd op topkwaliteit en ambachtelijkheid, zowel voor brood als banket. En het oog wil ook wat! Kom dus snel langs in onze winkel en zie de keuze met eigen ogen.
Binnen in onze koffiehoek, ofwel konditorei KomProeven, kunt u daarnaast genieten van koffie, thee of fris met een gebakje, snack of belegd broodje. Ook serveren we complete ontbijten en high-tea's (graag reserveren). En zolang het goed weer is, hebben we buiten ook een ruim opgezet terras. Daarnaast bieden we onze Nespresso koffie ook “to-go” aan.
Geen tijd of mogelijkheid om naar de winkel te komen? Sinds 1 april 2019 is onze webshop www.wimkoelman.nl geopend, waar u naast ons assortiment brood, banket en bonbons, ook belegde broodjes vindt voor de (zakelijke) lunch. Wanneer u voor 16:00 bestelt, staat het de volgende dag klaar. Bezorgen kan ook, in Heemskerk, Beverwijk, Velsen-Noord, Uitgeest, Castricum, Assendelft en Akersloot. Binnen deze regio bezorgen met ons eigen busje en eigen chauffeurs.
Op vrijdag 22 oktober 2021 hebben wij onze ultramoderne Automatiek geopend! Nu kunt u 24/7 lekkernijen uit onze eigen bakkerij "uit de muur" halen.